Kassler, råstekta grönsaker och aromsmör

Serverar: 4 portioner

Rör ihop ett läckert vitlökssmör med lite citron och låt det smälta över kasslerskivorna.

Ingredienser

  • 5 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • Olja till stekning
  • Malen svartpeppar
  • Salt
  • 700 g kassler i hel bit
  • Smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 75 g smör
  • 1 tsk rivet citronskal
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • Färsk persilja
  • Instruktioner

    1. Skala och ansa grönsakerna och skär dem i bitar.
    2. Skala och pressa vitlöken och blanda den med resten av ingredienserna till smöret. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek potatisen gyllenbrun runtom. Blanda ner löken och paprikan och låt steka med i några minuter. Salta och peppra. Stek kasslerskivorna tills de får färg på båda sidorna. Krydda kasslern med malen svartpeppar och servera med grönsakerna och aromsmöret. Dekorera med en persiljekvist.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben