Kassler med grönsaker och bönor i ugn

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En god smalmatsrätt

Ingredienser

  • 2 dl ris
  • 4 dl vatten
  • Salt
  • Valfria bönor, gärna olika sorter
  • Grönsaksblandning, t ex blomkål, broccoli, morötter o sv
  • 500 g kassler
  • 2 dl turkisk yoghurt 10 %
  • 2½ dl matlagningsgrädde 4 %
  • 2 msk chilisås
  • riven parmesanost
  • Instruktioner

    Koka riset och låt svalna lite och blanda med bönorna och grönsakerna.. Slå allt i en ugnsfast form. Skär kasslern i mindre skivor och lägg dem över grönsaksblandningen i formen. Blanda yoghurt, grädde och chilisåsen och rör om. Häll den över kasslern och täck med riven ost. Gratinera i 200 grader i ca 25 minuter tills osten fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gittan47 23 mars 2008

    Den var väldigt god

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben