Laxfilé i ugn med ris och grönsaker

Innehåller mycket nyttigt fett. Snabb och enkel att göra.

Ingredienser

  • 2 laxfiléer
  • 2 dl fullkornsris
  • 1 broccoli
  • 1 gul paprika
  • 1 gul lök
  • Olivolja
  • Citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka fullkornsriset. Gör i ordning laxen genom att strö citronpeppar på laxens båda sidor och pensla på lite olivolja.
    2. Lägg fisken i en ugnssäker form tillsammans med grovhackad lök och paprika. Sätt in formen i ugnen och låt den stå inne i ca 15-20 minuter på 225 grader.
    3. Koka upp en kastrull med vatten och lägg i broccolin i ca tre minuter. Hacka därefter broccolin i mindre bitar och blanda med det färdigkokta riset och lite olivolja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben