Laxfilé i ugn

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Kanongod enkel laxfilé i ugn

Ingredienser

  • 800 gr Laxfilé / mittbit
  • 3 dl Vispgrädde
  • 2 dl Creme Fraiche / vitlök / örter
  • 1 frp Fryst Dill
  • 1/2 Rödlök
  • 2 msk Chilisås
  • 4 msk Löjrom eller stenbitsrom
  • 4 st Morötter
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk socker
  • Instruktioner

    Blanda ihop grädde / creme fraiche/ dill / chilisås / rom / finhackad rödlök, krydda efter smak med salt och rosépeppar, låt gärna stå och dra till sig en bra stund. Sockersalta laxen med blandningen ca 2 timmar innan Smörj en ugnsform med lite olja , lägg i laxen och slå blandningen över Värm varmluftsugnen till 165 grader och laxen klar på 35 minuter. Serveras med pressad potatis och finrivna morötter

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4.6
    40 min
    4
    100
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben