Kassler i ugn

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En favorit. God och lätt att tillaga.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 10 g margarin
  • 3 dl ris
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 6 dl buljong
  • 500 g kassler
  • 1 burk skivade champinjoner
  • 1 dl grovt riven ost
  • Svartpeppar
  • Paprikapulver
  • Mango chutneysås
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • ½ dl mango chutney
  • 1 krm peppar
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 º.
    2. Skala och skär löken i små tärningar. Smält margarinet i en kastrull. Lägg i löken och bryn på svag värme ca 3 minuter. Tillsätt riset och kryddorna, rör om. Slå på buljongen, lägg på ett lock. Låt koka på svag värme ca 20 minuter, tills buljongen kokat in.
    3. Smörj en ugnssäker form med margarin. Skär kasslern i strimlor. Lägg det kokta riset i formen. Fördela champinjonerna och kasslern över riset. Tillsätt ev. extra kryddor. Strö över osten.
    4. Ställ in formen i ugnen på mellanfalsen. Låt stå tills osten fått fin färg och rätten är genomvarm.
    5. Mango chutneysås: Blanda mango chutney med grädde, mango chutney turkisk yoghurt, peppar och salt och rör om.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben