Blåbärskaka med apelsin

Serverar: 1 portioner

Tid: 35 minuter

En liten platt kaka, går snabbt att blanda ihop. Perfekt "snabbkaka" vid oväntat besök!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 3 msk pressad apelsin
  • 2 dl blåbär
  • Garnering
  • 2 tsk rivet apelsinskal
  • 1 msk strösocker
  • Tillbehör
  • Glass eller grädde
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i kastrull, tag från värmen. Rör ner ägg, socker, mjöl, vaniljsocker, apelsinskal och apelsinsaft. Häll smeten i smord form, gärna med avtagbar kant. Strö över blåbär och grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 minuter. Blanda apelsinskal och socker. Strö över sockret och servera med lättvispad grädde eller glass.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 15 min
    1
    16

    Kommentarer (1)

    ErikWB 31 maj 2010

    God, enkel och snabb. Jag använde frysta blåbär.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben