Apelsin och morotsmarmelade

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 1 timme

Jättegod och nyttig marmelad, att ha på ett nybakat bröd, alltså varmt.

Ingredienser

  • 2 stora apelsiner, tunnskaliga
  • 500 g morötter
  • 1/2 dl syltad ingefära, finhackad
  • 1 kilo syltsocker
  • 5 dl vatten
  • Saften av apelsinerna
  • Instruktioner

    1. Tvätta apelsinera noga Skala morötterna.. Riv mörötterna på finaste sidan på rivjärnet. Pressa saften ur apelsinerna, dela dom i mindre bitar, mixa dom, lite fruktkött skal ska vara med.
    2. Lägg morötter vatten ingefära, apelsiner saft i en kastrull. Koka upp och låt koka ytterligare 10 minuter. Lägg i rena glasburkar, medans det är varmt. Det blir supergott

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben