Apelsin och morots rutor med cocostäcke

Serverar: 18 portioner

Tid: 50 minuter

Ljuvliga rutor!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 äggvita
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smält smör
  • 1 apelsin
  • 2 morötter
  • 3 dl mjöl
  • 1 dl mjölk
  • Cocostäcke
  • 200g cocos
  • 75 g smör
  • 1.5 dl socker
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    Smält smöret. Skala och finriv morötterna. Finriv apelsinskalet och pressa ur saften. Vispa ägg, vitan och sockret fluffigt. Rör i bakpulver, vaniljsocker, mjöl, morötter, skal, saft, smör och mjölk. Blanda varsamt men väl och häll det i en bakplåtspappers klädd liten långpanna 15*20 cm. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Den ska kännas torr. Blanda samman cocostäcket i en gryta och koka upp under vispning. Rör hela tiden, så äggen inte stelnar. Sjud smeten krämig och bred den över kakan. Grädda kakan i mitten av ugnen i 225 grader ca 10-12 minuter, så täcket blir gyllene. Låt svalna något och skär den sedan i rutor. Kan frysas!

    Liknande recept

    4.6
    30-35
    66

    Kommentarer (1)

    Lastbila 12 mars 2009

    Åh, ser ju helt underbart ut. Ska helt klart pröva :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben