Maränggratinerad apelsin

Serverar: 4 portioner

En ovanlig men god efterrätt. Även lätt att göra, få ingredinser, och med ett tomtebloss vid sidan är den en perfekt dessert

Ingredienser

  • 4 apelsiner
  • 2 äggulor
  • 6 msk socker
  • ½ dl vispgrädde
  • 2 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Skär ett lock av varje apelsin. Gröp ur innehållet och pressa det kärnfria fruktköttet i råsaftcentrifug. Vispa äggulorna vita och pösiga med 4 msk av sockret. Använd elvisp. Vispa grädden och blanda den med äggvispet och apelsinsaften.
    2. Fyll apelsinerna och frys dem 2-3 timmar. Ta fram dem minst 30 min före servering. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt de resterande 2 msk socker fortsätt vispa tills massan är fast.
    3. Spritsa eller skeda upp marängen på apelsinerna och ställ in dem i 250° ugnsvärme 1-2 minuter tills marängen fått fin färg. Servera bums.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben