Kotletter i apelsin och anissås

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

472 kalorier per portion.

Ingredienser

  • 4 små kotletter
  • 1 msk margarin
  • Salt
  • Peppar
  • 1 röd lök
  • 2 vitlöks klyftor
  • 2 apelsiner
  • 1 fänkål
  • 2 tsk var av hel anis och timjan
  • 2 dl vatten
  • 1 köttbuljongyärning
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • Mandelcouscous
  • 3 dl couscous
  • 3 dl vatten
  • ½ grönsaksbuljong
  • ½ dl mandelspån
  • Instruktioner

    1. Stek kotletterna i margarin i en gryta så de får färg. Salt och peppra. Klyfta rödlöken och skiva vitlöken tunt. Tvätta apelsinerna och skiva dem (behåll skalet) och fänkålen. Låt grönsakerna och frukt fräsa med någon minut. Tillsätt anis, timjan, vatten och buljongtärning. Låt koka i 5 min.
    2. Rör i crème fraiche. Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull. Tillsätt couscous, dra kastrullen åt sidan och låt couscousen svälla under några min. Rör ner mandelspånen. Servera couscousen med kotletterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben