Julkaka med choklad och apelsin

En jättegod kaka, som jag alltid bakar under adventstiden, gärna till jul också.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 apelsin, saften och rivet skal
  • 3 msk syltade apelsinskal
  • 75 g hackad blockchoklad
  • Garnering
  • 100 g blockchoklad
  • 1 msk olja
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i sänder. Blanda mjöl och bakpulver, blanda ner det i smeten. Blanda i de övriga ingredienserna.Häll upp smeten i smord och bröad form. Grädda i 175 grader, 50 - 60 minuter.
    2. Låt kakan svalna. Smält blockchokladen i vattenbad, blanda choklad med olja. Pensla det över kakan. Låt garneringen stelna innan kakan skäres upp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben