Apelsin och choklad kaka

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme

jätte god och syrlig kaka

Ingredienser

  • 150 g rumsvarmt margarin
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl koncentrerad apelsinjuice eller tropisk juice
  • 100 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    smörj och bröa en avlång form. rör, socker och vaniljsocker poröst. tillsätt äggen ett i taget under omrörning. blanda vetemjöl och bakpulver. häll växelvis i mjöl och juice i smeten. hacka chokladen och rör ner den. häll smeten i formen, grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter. Låt kallna.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    labinoti 3 februari 2012

    Äckligt

    lelle71 7 februari 2012

    Smaken är som baken...

    SummerRose 25 april 2013

    I receptbeskrivningen har du både glömt att skriva att smöret ska röras med sockret och vilken temperatur kakan ska gräddas i.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben