Lättlagade kakor av choklad

Serverar: 20 portioner

Kex, choklad, kokos och valnötter. Kan det bli godare? Har inte själv hunnit att göra dessa ännu. Ska prova med vanlig mjölk.

Ingredienser

  • 24 g grahamskex
  • 140 g hackad halvsötad choklad
  • 140 g kokosflingor
  • 115 g grovhackade valnötter
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk
  • Instruktioner

    1. Förvärm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en bakform med måtten 32,5x22,5 cm, ställ den åt sidan.
    2. Placera grahamskexen i en matberedare. Bearbeta dem tills de består av fina smulor. Mät upp 320 g smulor.
    3. Blanda smulor, hackad choklad, kokosflingor och valnötter i en medelstor skål; rör om för att blanda. Lägg i mjölk; rör om med kakslev tills det är blandat.
    4. Sprid ut smeten jämnt i bakformen.
    5. Grädda i 15 till 18 minuter eller tills kanterna är gyllenbruna. Låt formen stå på gallret tills den svalnat helt. Skär upp det i fyrkanter 5,6x5,6 cm. Lagra dem väl täckt i rumstemperatur eller frys dem i upp till 3 månader.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben