Lättlagad fläskfilépanna

Serverar: 4 portioner

Är jättegott... Jag brukar ha i en burk champinjoner när jag lagar detta. När denna bild till maträtten togs är bananerna uteslutna. Är lika gott ändå.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 msk margarin
  • Salt
  • Peppar
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk curry
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde (mat)
  • 1 buljongtärning
  • 2 paprikor gärna olika färger
  • 2 bananer
  • Instruktioner

    1. Skär köttet rent ifrån hinnor och fett. Skär det sedan i cm-tjocka skivor. Hacka löken. Halvera och kärna ur paprikorna och skär dem i tärningar.
    2. Bryn köttskivorna i margarin i en stekpanna. Salta och peppra. Tag upp köttet efter hand som det blir brynt. Lägg ner löken i pannan och fräs den mjuk under omrörning. Pressa i vitlök och dofta över curry och fräs tillsammans ett ögonblick.
    3. Rör i mjöl och späd med vatten och grädde. Smula i buljongtärning och koka upp. Lägg i kött och paprika i såsen och smaka av med salt och peppar. Låt pannan sjuda under lock i 5 minuter. Lägg i skivade bananer och värm. Servera med kokt ris.

    Liknande recept

    3.5
    15 min
    20
    1
    4.5
    30 min
    4-5
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben