Snabbt och enkelt fixar du dessa biffar som får puttra i en god gräddig tomatsås medans potatisen kokar. Vill du ha kryddigare biffar så ta lite sambal oelek eller cayennpeppar.
Ingredienser
500 g nötfärs
1½ tsk salt
1 krm svartpeppar
½ tsk kryddpeppar
1 ½ msk potatismjöl
1 dl mjölk
1 burk krossade tomater (400 g)
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 tsk soja
Instruktioner
Blanda nötfärsen med kryddor, potatismjöl och mjölk.
Forma till biffar och stek i panna ca 5 minuter.
Blanda tomater, grädde och soja. Häll blandningen runt biffarna i pannan och låt puttra ca 10 minuter.
Servera med potatis, pasta eller ris och en sallad
Lättgjorda va dom och goda också. Jag tillsatte dock mer kryddor än va som stod. Men det är ju en smaksak.
pullan2118 september 2009
Har man inte provat dessa skall man absolut göra det. Jag äter dem alltid till pasta! Klar femma eftersom det blir ett så bra resultat för en så snabb rätt att laga
puntella6 augusti 2015
Tyckte inte alls om smaken med kryddpeppar, sasen tyckte jag inte heller var speciellt lyckad.
Är iallafall glad att jag lärt mig att göra köttbullar/biffar av nötkött som inte blir torra (vilket de blir med ägg och ströbröd), sa har iallafall haft nytta av ditt recept.
Lättgjorda va dom och goda också. Jag tillsatte dock mer kryddor än va som stod. Men det är ju en smaksak.
Har man inte provat dessa skall man absolut göra det. Jag äter dem alltid till pasta! Klar femma eftersom det blir ett så bra resultat för en så snabb rätt att laga
Tyckte inte alls om smaken med kryddpeppar, sasen tyckte jag inte heller var speciellt lyckad. Är iallafall glad att jag lärt mig att göra köttbullar/biffar av nötkött som inte blir torra (vilket de blir med ägg och ströbröd), sa har iallafall haft nytta av ditt recept.