Lättlagade färsbiffar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Snabbt och enkelt fixar du dessa biffar som får puttra i en god gräddig tomatsås medans potatisen kokar. Vill du ha kryddigare biffar så ta lite sambal oelek eller cayennpeppar.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ tsk kryddpeppar
  • 1 ½ msk potatismjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk soja
  • Instruktioner

    1. Blanda nötfärsen med kryddor, potatismjöl och mjölk. Forma till biffar och stek i panna ca 5 minuter.
    2. Blanda tomater, grädde och soja. Häll blandningen runt biffarna i pannan och låt puttra ca 10 minuter.
    3. Servera med potatis, pasta eller ris och en sallad
    4. Jättegott!!

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    lena4 22 juni 2009

    Lättgjorda va dom och goda också. Jag tillsatte dock mer kryddor än va som stod. Men det är ju en smaksak.

    pullan21 18 september 2009

    Har man inte provat dessa skall man absolut göra det. Jag äter dem alltid till pasta! Klar femma eftersom det blir ett så bra resultat för en så snabb rätt att laga

    puntella 6 augusti 2015

    Tyckte inte alls om smaken med kryddpeppar, sasen tyckte jag inte heller var speciellt lyckad. Är iallafall glad att jag lärt mig att göra köttbullar/biffar av nötkött som inte blir torra (vilket de blir med ägg och ströbröd), sa har iallafall haft nytta av ditt recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben