Färsbiffar med äppelcidersås

Serverar: 4 portioner

Saftiga och mjälla biffar!

Ingredienser

  • 500 g blandfärs eller nötfärs
  • 1 pkt bacon eller 150 g salami (hackas)
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl äpplecider
  • 2 krm svartpeppar
  • Sås
  • 2 dl äpplecider
  • 2 dl créme fraiche
  • 1½ msk vetemjöl
  • 1 köttbuljongstärning
  • 1 dl hackad purjolök
  • 3 msk gräslök, hackad
  • 1 krm ingefära
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda köttfärsen med övriga ingredienser. Stek lagom stora biffar.
    2. Sås: Ingredienserna blandas och kokas upp. Tillsätt gräslök, ingefära, salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mumsan 3 februari 2013

    kul med äppelcider å ingefära, köttfärsbiffar kan ju varieras i det oändliga men ibland saknas fantasin, tur då att Matklubben finns!

    mumsan 3 februari 2013

    hoppsan, min bild hamnade visst på sniskan, fixar inte att vända den rätt själv, hjälp mig!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben