Färsbiffar med dragonsmak

Serverar: 4 portioner

Av ett halvt kilo färs kan du göra en riktig festrätt. Dessa biffar blir härliga tillsammans med dragonsås.

Ingredienser

  • 3 msk ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 1/2 dl vatten
  • 500 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 tsk smulad dragon
  • 100 g rökt skinka
  • Sås
  • 1 msk finhackad gul lök
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl buljong
  • 1 dl mellangrädde
  • 1/2 tsk smulad dragon
  • Soja
  • 1 msk konjak
  • Instruktioner

    1. Lägg ströbröd och potatismjöl i en skål. Häll över vatten och låt det stå och svälla ca 10 minuter. Tillsätt färs, ägg, salt, peppar och dragon. Tärna skinkan och rör ner den i färsen. Arbeta allt till en smidig smet. Forma ca 8 biffar.
    2. Stek biffarna gyllene på båda sidorna i lite matfett, ca 3-4 minuter på varje sida. Ta upp biffarna.
    3. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett till såsen. Strö över mjölet och rör om. Späd med buljong och grädde och låt såsen småputtra några minuter. Smaka av med dragon, soja och konjak.
    4. Lägg ner biffarna i såsen och låt allt bli genomvarmt. Bjud ugnsrostade rotfrukter till eller kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    matskoj 7 april 2009

    Det här var riktigt gott! Jag kommer absolut att laga det här igen. Tack så mycket!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben