Kryddade färsbiffar

Serverar: 4 portioner

Härlig vardagsrätt, som man kan göra i förväg och värma.

Ingredienser

  • 100 g gul lök
  • 200 g champinjoner, färska eller konserverade
  • 500 g mager nötfärs
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 1 köttbuljongtärning
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Hacka champinjonerna. Blanda färsen med lök och champinjoner, salt och kryddorna. Forma färsen till biffar.
    2. Stek dem helst utan extra fett i en fettsnål panna, 2-3 minuter på varje sida. Häll på tomaterna och den söndersmulade buljongtärningen. Låt allt koka på svag värme utan lock ca 5 minuter.
    3. Servera med kokt pasta eller ris och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Hejny 20 augusti 2009

    Mycket god och enkel. Kommer att göra denna rätt fler gånger. Mina barn tyckte också att det var supergott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben