Färsbiff med morotstzatziki

Serverar: 4 portioner

En god rätt.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Smör eller olivolja till stekning
  • Tomatsallad
  • 3-4 tomater
  • Rödlök finhackad
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • Morotstzatziki
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1-2 vitlöksklyftor (pressade)
  • 1/2 tsk vinäger
  • 2 tsk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2-3 små morötter, grovt rivna
  • Instruktioner

    1. Rör ut färsen med vatten, salt och peppar i en bunke. Skär färsen i fyra delar och forma till stora bulliga biffar.
    2. Skiva och lägg tomaterna i en skål. Strö på lök. Skeda över olja och vinäger.
    3. Blanda youghurten med övriga ingredienser till tzatzikin.
    4. Bryn färsbiffarna lätt till fin färg och låt dem eftersteka på rätt svag värme, vänd dem då och då tills de är helt genomstekta.
    5. Lägg upp biffarna med en skiva fetaost och en färsk oreganokvist. Serveras med pommes strips och svarta oliver.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben