Färsbiffar med italiensk touch

Serverar: 4 portioner

Touch of Taste Italy innehåller bla tomat och basilika och ger en god smak åt biffarna. Låt dem puttra i svampsåsen. Jag föredrar Karl Johan eller kantarell men vilken svamp som helst går bra.

Ingredienser

  • ½ kg nöt- eller blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 riven lök
  • 1 msk Touch of Taste Italy kalvfond
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde eller vatten
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk torkad mejram (kan uteslutas)
  • Smör
  • Sås
  • Smör
  • 200 g svamp
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 2-3 dl grädde
  • 1 tsk kinesisk soja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med kryddor, mejram, lök, fond, potatismjöl, ägg, grädde och pressad vitlök.
    2. Forma 12 biffar och stek dem i smör på medelvärme.
    3. Smörstek svampen i lite smör tills de knäpper i pannan. Pudra över vetemjöl och rör om. Tillsätt vattnet och grädden.
    4. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Tillsätt soja.
    5. Puttra biffarna på svag värme i såsen i 10 minuter.
    6. Späd eventuellt med mer grädde om såsen blivit för tjock.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben