Här är en lätt och lyxig ugnsrätt med italiensk karaktär - aubergine och en saftig tomatsås gratineras med parmesanost.
Ingredienser
1-2 (½ dl) äggvitor
1/4 dl vatten
1 liten aubergine, ca 300 g
Salt
2 msk vetemjöl
1½ dl ströbröd
1 burk krossade tomater
1-2 vitlöksklyftor
1 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk basilika
1½ dl strimlad mozzarella
1 msk parmesan
Utmärkt! Lika gott som hos vår italienska kvartersrestaurant. Men Queenie nämner inte var basilikan kommer in i receptet. Jag kokade ihop den med såsen och sparade några blad till dekoration.
Min kommentar kom nog inte fram, men hellre en för mycket än ingen alls....... Gott och enkelt, lite tidskrävande dock men väl värt den tiden! Tack Queenie, för detta och andra goda recept du bidragit med!
Nääää!!! jag älskar auberginer, men det enda goda i detta recept var tomatsåsen med osten. smakade som en blandning mellan lasagne och moussaka, och inte på det positiva viset. förstår inte heller varför man var tvungen att panera auberginen. Vill ni äta riktiga auberginer ska ni lägga köttfärs i såsen (den ska inte heller vara tjock), skippa paneringen och istället fritera auberginerna. Lägg dem på hushållspapper så att den suger upp oljan. varva lager med auberginer, sås, sedan auberginer igen, och in i ugnen i ca 30 min.... servera me ris. Smaklig måltid!
Mums!!!! Men jag hoppar gärna över paneringen och jag tog vad kylskåpet erbjöd, nämligen halloumi och det blev så bra.:)
Siså där, min tonårsdotter tyckte om den. Jag skulle vilja ha haft lite sötma i tomatsåsen. Men hur kan det vara till 4 personer?
Den godaste vegetariska aubergingratängen någonsin. Har bjudit på den många gånger och den är populär. Alla vill ha receptet. En klar 5!!
Gott, men räcker bara till två ganska små portioner. Är det tänkt som en sidorätt?