Dela auberginerna på längden.
Gröpa ur en del av köttet.
Lämna ca 1 cm kött kvar runt kanterna.
Fräs färs och rödlök.
Tillsätt tomattärningarna.
Smaka av med Sambal oelek, salt och peppar.
Skär auberginerkötter i tärningar.
Salta lätt och låt dem rinna av i en sil.
Fräs i lite olja och blanda i färsen.
Smaka av och rör ner hälften av osten.
Fyll aubergineskalen med färsröran och strö på resten av osten.
Gratinera i 250 grader i 15-20 min.
Servera med sallad..
Helt ok vardagsmat. Har inte så mkt erfarenhet av aubergine och tyckte att den var ganska smaklös, men köttfärsröran vad god. Jag tillsatte lite riven morot, tomatpuré, vitlök och turkisk yoghurt.
Helt ok vardagsmat. Har inte så mkt erfarenhet av aubergine och tyckte att den var ganska smaklös, men köttfärsröran vad god. Jag tillsatte lite riven morot, tomatpuré, vitlök och turkisk yoghurt.