Italiensk bjudgryta

Serverar: 4 portioner

Jättegod gryta där man blandar ned pasta på slutet så den serveras allt i ett.

Ingredienser

  • 200 g Pasta Penne
  • 500 g nötkött, älgkött, innanlår eller fransyska
  • 12 smålökar, ev förvällda (eller syltlök)
  • 1-2 burkar svamp à 225gr
  • 3 dl rödvin + buljong
  • 2 msk soja
  • 2 msk dragon
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • Smör
  • Instruktioner

    Skär köttet i tärningar ca 2*2cm.Fräs dem i smör i en stekpanna.Lägg sedan i en gryta.Häll på vätskan och soya. Låt skjuda i ca 20-30min längre för älgkött. Bryn lök och svamp lägg i grytan.Krydda med salt,dragon och svartpeppar.Häll i mjölet utrört i grädden och koka ytterligare 5min. Blanda ner pastan kokt enl anvisning på paketet. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Carpediem76 23 maj 2011

    Jätte gott tyckte vi i vår familj, kommer vi att göra fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben