Fylld italiensk färslimpa

Serverar: 4 portioner

Här får köttfärslimpan ny härlig smak. Gör gärna en sås av skyn som bildas på fatet.

Ingredienser

  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 500 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Fyllning
  • 3 msk pesto
  • 5 marinerade soltorkade tomater
  • 125 g mozzarella
  • 140 g bacon
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200º
    2. Blanda ströbröd och vatten och låt det svälla i 5 minuter.
    3. Rör i färs, ägg, salt och peppar och rör till en jämn smet.
    4. Platta ut färsen på en vattensköljd skärbräda. Bred pesto över och lägg på strimlade tomater och mozzarella i bitar.
    5. Rulla ihop till en limpa och linda bacon om. Lägg färslimpan på ett smort fat och baka den i 40 minuter.
    6. Servera med klyftpotatis och broccoli.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    SDMaya 24 augusti 2008

    Jätte gott! Jag serverade med ungspotatis och kokta grönsaker. Gjorde sås på skyn som blev i formen. Serverade såsen vid sidan om men allt annat i formen :) Bifogar en bild! Tack för ett toppen recept. SDMaya

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben