Svensk köttfärslimpa är gott. Men den här är jättegod om man vill ha lite annan smak. Köttfärslimpan fylls med parmaskinka och mozzarellaost.
Ingredienser
2 st ägg
2 dl mjuka brödtärningar
1 1/4 dl tomatjuice
2 msk hackad persilja
1/2 tsk oregano
1 tsk salt
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1 st pressad vitlöksklyfta
1 kg köttfärs
8 skivor parmaskinka (eller kokt skinka)
4 dl grovriven mozzarella (i pizzaostpåse)
Lagerblad
Jättegott! Jag är inte så förtjust i vanlig "svensk" köttfärslimpa då den har en tendens att kännas torr, men den här var jättegod och saftig. Rätt enkel att göra också, sköter sig ju själv i ugnen.
Jättegod, annorlunda och enkel att göra. Köpte för tunna skivor-. eller för lite parmaskinka, det kunde ha fått vara mera. Mozzarellan i påse var en glad överraskning. Klippte dessutom i över vanlig mozzarella för att få tjockare ostfyllning. Till köttfärslimpan åt vi Bojkas goda kalla sås med bl a turkisk yoghurt och vitlök!! Multo bene!! (kan inte italienska, tyvärr, men det heter väl nånting sånt)
Det här var suveränt gott! Tog norsk tunt skivad spekeskinke (var lite för snål att använda parmaskinka...), och använde nästan hela paketet på 100 g samt en hel mozarella boll på 200 g som jag strimlade. Blev precis lagom tyckte jag. Serverade kokt potatis, sallad och en brun sås till. Lätt att laga och god smak. Kan det bli bättre?:-) En klar 5:a från mig.