Italiensk Köttfärslimpa

Serverar: 4-5 portioner

Med mozzarella vitlök och tomat.. ett recept jag kom på själv då jag satte geniknölarna igång... och det blev så himla gott.

Ingredienser

  • 500 gr blandfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tomater
  • 2 ägg
  • Knappt 1 dl mjölk
  • 1-2 brödskivor eller ströbröd
  • 1 liten mozzarellaost
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till formen samt ovanpå
  • Lite olivolja
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och vitlök, skär ner tomaten i små bitar lägg allt i en skål. skiva mozzarellan och skär den i mindre bitar. smula sönder brödskivorna o lägg i skålen häll över mjölk och knäck i äggen. salta och peppra, blanda i färsen och mozzarellan forma smeten till en limpa och lägg i en smord form eller direkt på en plåt med kant lägg på ett par smörklickar och ringla över lite olivolja låt limpan baka minst 40 min i 200 grader (om den ligger på en liten plåt bör du ösa den ett par gånger. koka potatis till samt gör sås av skyn.
    2. smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    farmoringer 1 juni 2008

    Det här var en god limpa. Jag gjorde den på älgfärs och det blev jättebra....Tack för receptet Mamma...

    annapanna71 31 augusti 2010

    Har tagit fram färs idag men hade idetorka. Hittade detta recept och det måste provas!

    Josses 3 januari 2011

    Inte så tokiga tyckte min familj. Kommer att serveras fler gånger på vårt middagsbord. Tack från Josses

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben