Fylld fläskfilé på Italienskt vis

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Detta recept är ett omarbetat recept från ICA. Så enkel att göra och himmelskt god

Ingredienser

  • 1 fläskfilé på 600 g
  • Ca 15 soltorkade tomater
  • 1 gul lök
  • 100 g färskost med vitlök och örter
  • Salt
  • Peppar
  • 4-6 skivor parmaskinka eller bacon
  • Olja
  • Instruktioner

    1. Putsa köttet genom att skära bort hinnorna. Skär ett djupt snitt på längden efter hela filén och vik upp den.
    2. Hacka löken och bryn den i lite smör eller olja. Hacka tomaterna och lägg i en liten skål. Tillsätt den stekta löken och färskosten och rör om. Krydda filén och lägg på röran. Vik filén och linda parmaskinkan runt om. Fäst med tandpetare.
    3. Bryn filén runt om i olja i en stor stekpanna. Lägg på ett ugnssäkert fat eller form i ugnen på 200 grader. Stek köttet i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ta bort tandpetarna och skär filén i skivor. Servera till pasta, gärna tagliatelle.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    monfo 19 april 2009

    Jag la upp en bild hur det såg ut när jag gjorde denna maträtt. Mycket god fyllning men jag saknade någon sås till så jag tog en klick creme fraiche vid sidan om.

    helle72 25 oktober 2009

    Detta var mycket gott! Vi saknade också en sås men gjorde en egen av creme fraiche, det som blev kvar av färskosten, soltorkade tomat och lite krydda. Mycket gott! Detta kommer vi att laga igen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben