Italiensk pastagratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Nötfärs på en bädd av squash och pasta - härlig alltiett-rätt som passar alla smaker.

Ingredienser

  • 4 rejäla portioner kokt pasta, tex tagliatelle
  • 1 squash
  • 2 msk olivolja till stekning
  • 2 msk smör eller margarin
  • 400 g nötfärs
  • 1 liten finstrimlad gul lök
  • 1 smulad grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 1 burk krossade tomater, ca 400 g
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • Ev lite salt
  • 2-3 dl riven ost
  • 2½ dl matlagningsgrädde (jag tog Milda Mat extra 4%)
  • Servering
  • Blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Bred ut den kokta pastan i lätt smörad ugnsform. Skiva och mjukstek squashen i olja. Lägg squashskivorna på pastan.
    2. Bryn färs och lök i smör eller margarin. Smula i buljongtärningen, späd med vatten och krossade tomater. Krydda med peppar och oregano. Låt färssåsen koka ihop på svag värme. Smaka av om ev mer salt kan behövas.
    3. Häll såsen över squashen. Strö på riven ost och ringla över grädden. Gratinera i 225 grader tills rätten fått fin färg, 15-20 minuter.
    4. Servera gratängen med en blandad sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    jacquelinehansson 15 februari 2011

    supergott!!:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben