Pastagratäng 2

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Toppengod. Härlig kombination av pasta, bacon och köttfärs

Ingredienser

  • 350 g pasta
  • 140 g bacon
  • 300 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 200 g broccoli
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk röd eller grön pesto
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g körsbärstomater
  • 1 ½ dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Koka pastan enl anvisningarna på paketet och låt rinna av. Klipp baconet i bitar och stek dem. Tillsätt färsen och fräs den smulig.
    3. Skala och hacka löken, låt fräsa med några minuter. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
    4. Spola broccolin i varmt vatten. Blanda i paprika och broccoli i färsen. Rör ihop crème fraiche, grädde och pesto.
    5. Vänd ner i färsen tillsammans med pastan. Krydda med salt och peppar och häll i en ugnsfast form. Strö över delade tomater och ost.
    6. Gratinera i ca: 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben