Pastagratäng med kassler

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Detta är en genuin underbar lättlagad rätt för hela familjen.

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • 1 purjolök
  • 1 gul lök
  • 2 msk matfett
  • 4 dl pasta
  • 1 dl lagrad ost, riven
  • Ostsås
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk Maizena
  • 1 dl smakrik ost, riven
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. 1. Smörj en form med matfett. Strimla kasslern, skiva purjolöken och löken. 2. Fräs kasslern, purjolök och lök i matfett i en stekpanna. Koka pastan enligt anvisning. 3. Blanda kassler, purjolök och löken med pastan och lägg det i formen. 4. Koka upp matlagningsgrädden i en kastrull och vispa ihop maizenamjölet till en sås. Blanda ner osten och smaka av med salt och peppar. 5. Häll såsen över pastablandningen i formen. Strö ost ovanpå och gratinera i mitten av ugnen, 225 grader i c:a 10 minuter.
    2. Servera gärna med sallad och inlagd syltad paprika.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    evaldo 5 augusti 2008

    Hej, jag har provat din pastagratäng med kassler och den var hur god som helst. Jag lägger in en bild på den om du inte misstycker. Mvh evaldo

    grassicats 13 mars 2014

    Gott...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben