Pastagratäng med kassler

Serverar: 4 portioner

Supergott.

Ingredienser

  • 300 g pasta
  • 1 pkt fryst bladspenat, 250 g
  • 400 g kassler, i tärningar
  • 4 dl mellanmjölk
  • 4 ägg
  • 3-5 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 tomater eller 5 cocktailtomater, i skivor
  • 1 msk torkad salvia eller
  • Oregano, smulad
  • 1 dl ost, riven
  • Instruktioner

    1. Ugnstemperatur 225º
    2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen men minska koktiden med några minuter. Tina under tiden spenaten och krama ur den. Lägg den kokta pastan i en smord ugnsform och blanda med spenat och kassler.
    3. Vispa ihop mjölk och ägg och krydda med salt och peppar. Häll smeten i formen. Lägg på tomatskivor, smula över örtkrydda och fördela den rivna osten.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen tills äggstanningen stannat, ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben