Pastagratäng med kassler och spenat

Serverar: 4 portioner

Allt i ett. Fram med formen på bordet.

Ingredienser

  • 400 g fryst hackad spenat
  • 300 g pasta
  • 300 g kassler, i strimlor
  • 1 msk flytande margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl mellanmjölk
  • 2 dl ost, riven
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 3-5 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tomater, i skivor
  • Tillbehör
  • 4 morötter, rårivna
  • Instruktioner

    1. Ugnstemperatur 225º
    2. Tina spenaten. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av den och varva den med kasslern i en stor ugnssäker form.
    3. Fräs spenaten i margarinet i en kastrull. Strö över mjölet och rör om. Häll i mjölken och koka upp under omrörning. Låt sjuda ett par minuter. Ta kastrullen från värmen och rör ner 1 dl ost och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner såsen i formen, lägg på tomat-skivorna och strö på resten av osten.
    4. Gratinera i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Servera med morötterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben