Pastagratäng med soltorkade tomater, spenat och getost

Serverar: 4 portioner

Gott till kött,sallad och baugett.

Ingredienser

  • 300 g pasta
  • 4-5 soltorkade tomater
  • 1 lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 100 g bladspenat
  • Olivolja
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 msk idealmjöl
  • 200 g getost
  • 1 dl riven parmesan
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan i lättsaltat vatten, häll av men spar lite av vattnet.
    2. Strimla de soltorkade tomaterna. Hacka lök och vitlök fint. Fräs ihop i lite olivolja ett par minuter. Tillsätt spenaten, och fräs ett par minuter till. Krydda med salt och peppar.
    3. Blanda mjölk och matlagningsgrädde i en kastrull. Vispa ner idealmjöl. Koka upp under omrörning, och låt småkoka i fem-tio minuter. Smula ner 3/4 av getosten, och ungefär en dl riven parmesan. Om såsen blir för tjock, späd med det sparade pastavattnet.
    4. Blanda pastan med fräset, och häll i en smord ugnsform. Häll över såsen, och avsluta med att smula över resten av getosten.
    5. Gratinera i 200°C i ca 20 minuter, eller tills gratängen har fått fin färg. Servera som sidorätt till kött eller som ensamrätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben