Vegetarisk pastagratäng med spenat

Serverar: 5 portioner

Tid: 55 minuter

En vardagsrätt som är billig och väldigt lätt att göra. När jag lagar mat så måttar jag allt så har inte direkt exakta mått men jag tror ni fixar det ändå.

Ingredienser

  • 3 dl makaroner
  • 400 g fryst spenat
  • 2 lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 morötter
  • 1 buljongtärning
  • 400 g bönor
  • Sambal oelek
  • Peppar
  • Salt
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt igång ungen på 225 Koka makaronerna enligt anvisningar på paketet.
    2. Hacka lök och vitlöksklyftorna och stek skala morötterna och stek även dom med löken och släng i buljongtärningen.
    3. När löken har blivit gyllenbrun och morötterna lite mjuka så i med spenaten i stekpannan. I med bönor av något slag, jag tog kidneybönnor för färgens skull men det går lika bra med några andra.
    4. Krydda med salt och peppar. Jag gillar stark mat så 3 skedar sambal eller någon annan krydda som du är sugen på.
    5. Gör i ordning äggstanningen Rör i allt i en djup plåt och in i ugnen i ca 30 min eller när äggstamningen är stel.
    6. För att lyxa till det så kan man även ha på lite ost när den är i ugnen eller förslagsvis lite grädde i spenat röran

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben