Vegetarisk god och kryddig pastagratäng

Gillar man inte curry så kan man ju testa att byta till någon annan favoritkryddblandning som kan tänkas passa.

Ingredienser

  • 250 g kort pasta (t.ex. Farfalle)
  • 1 msk oliv- eller rapsolja
  • 2-3 normalstora tomater eller motsvarande mindre
  • Gratängsås
  • 400-500 g mangold och/eller spenat
  • 5 dl mjölk
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl riven ost (av enklare sort)
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk curry
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • ca 1 tsk Herbamare örtsalt
  • Ovanpå
  • 1/2 - 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    Koka pastan inte helt mjuk i lättsaltat vatten, låt rinna av i durkslag, blanda pastan med oljan. Förväll och hacka spenat/mangold, lägg åter i kastrull. Häll i mjölk och redning (skaka ihop mjölet med någon deciliter av mjölken), tillsätt kryddorna (utom saltet) och vitlöken. Sjud tills det blir såsigt. Rör ner den rivna osten tills den smält, smaka av med salt, ta av kastrullen från värmen och blanda ner pastan i såsen. Häll ut i smord ugnsform, lägg på skivade (eller halverade små) tomater, strö över riven ost ovanpå. Ställ in i 225 graders ugn ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben