Vegetarisk pastagratäng med tomat-topping

En saftig pastagratäng med topping av tomater...

Ingredienser

  • 1 liter kokt pasta, t ex penne , ca 300 g okokt
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 dl Arla ekologisk mjölk
  • 5 ägg
  • 3 dl Arla Köket riven ost gratäng, ca 120 g
  • 1 kruka färsk basilika, eller 1 msk torkad
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk malen svartpeppar
  • ½ krm riven muskotnöt
  • Tomat-topping
  • 4 tomater eller 300 g körsbärstomater
  • 2 dl svarta oliver
  • Rivet skal av ½ citron
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ kruka färsk basilika eller 2 tsk torkad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200˚.
    2. Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs löken i smör tills den fått lite färg. Blanda med den kokta pastan och lägg blandningen i en smord ugnssäker form.
    3. Blanda mjölk, ägg, riven ost, riven basilika, salt, svartpeppar och muskot och häll i formen. Tillaga i mitten av ugnen ca 45 minuter.
    4. Tomat-topping: Skär tomaterna fint eller halvera körsbärstomaterna. Blanda med övriga ingredienser och lägg på gratängen vid serveringen.
    5. Servera gärna lite romansallad eller rucola till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben