Pastagratäng

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 35 minuter

Enkelt recept på pasta och köttfärssås i gratängform. Ett recept som passar bra i veckan! Använd dig utav nötfärs och fullkornspasta så har du en smalare variant!

Ingredienser

  • 4 portioner pasta (jag använder som alltid fullkorn)
  • 1 gul lök
  • 2 msk olja eller flytande margarin
  • 500 g nötfärs eller blandfärs
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • 2 dl riven ost
  • 2 tomater
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt instruktion på förpackningen. Hacka löken. Fräs den i olja/flytande margarin i en stekpanna. Tillsätt köttfärsen och fräs den tills den får lite färg.
    2. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, basilika, timjan, oregano, chilipulver. Låt småkoka i ca 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar och de andra kryddorna.
    3. Lägg pastan i en smord ugnsform. Fördela köttfärsröran ovanpå. Strö över ost och skiva tomaten och lägg skivorna ovanpå osten.
    4. Gratinera mitt i ugnen i 250 grader i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben