Vegetarisk lasagne med tomat och spenat

Rårivna morötter är gott att äta till.

Ingredienser

  • ca 5-6 st spenatlasagneplattor
  • Béchamelsås med spenat
  • 25 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 1/2 dl mjölk
  • 100 g hackad spenat
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm malen vitpeppar
  • 40 g riven ost
  • Tomatröra
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 50 g gröna oliver med pimiento-fyllning, skivade
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 msk torkad basilika
  • + lite extra ost att strö ovanpå
  • Instruktioner

    1. Tomatröra: Stek hackad lök i oljan, häll i krossade tomater, pressad vitlök, skivade oliver, tomatpuré och kryddor. Koka ihop.
    2. Spenatbéchamelsås: Smält smör i kastrull, vispa ut mjölet däri, häll i mjölken, lägg i hackad spenat och kryddor. Sjud sakta ihop såsen, vispa i riven ost mot slutet.
    3. Smörj en ugnsform. Varva plattor, tomatröra och sås; börja med sås + plattor, avsluta med sås och strö över lite extra ost på toppen. 200 graders ugn i ca 20-25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben