Spenat Lasagne

Utan kyckling blir det en god vegetarisk rätt.

Ingredienser

  • 400 g lasagneplattor, färska
  • 400 g kycklingkött
  • ½ dl riven parmesanost
  • Vit sås
  • 50 g smör
  • 0,75 dl mjöl
  • 1 l mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • 600 g hackad fryst spenat
  • 200 g gorgonzola
  • Instruktioner

    Stek köttet och ställ det åt sidan. Red såsen och häll på mjölk tills den får en lagom konsistens. Häll av 40 % av såsen och ställ den åt sidan. Ställ tillbaka resterande sås på plattan och häll i spenaten. När spenaten är tinad och såsen varm. Ta den av plattan och lägg i gorgonzolan. Rör om tills den smält. Smaksätt med salt och peppar. Ta fram en stor lasagne form. Häll vitsås i botten. Lägg i lasagneplattor tills de täcker botten. Häll över 1/3 av spenaten och strö över 1/3 av kycklingen. Lägg ytterligare 2 lager med lasagne plattor och spenat och kyckling. Avsluta med lasagneplattor, resten av den vita såsen och parmesanosten. Grädda i ugn 200 grader i 20 minuter.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Apriltävlingen avslutad!
    Det är så kul med alla recept som kommer till oss varje dag! Desto svå...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben