Favoriträtt som alla i familjen kommer att gilla.
Ingredienser
Köttfärssåsen
1 msk margarin
1 tsk salt
2 tsk grillkrydda
2 tsk vitlökspeppar
1 stor eller 2 små gula lökar
1 kg blandfärs
1 köttbuljongtärning
2 msk tomatpuré
4 msk ketchup
5 dl vatten
Vitsåsen
1 msk margarin
1/2 tsk salt
1 tsk malen vitpeppar
ca 12 dl mjölk
5 msk vetemjöl (rågade)
18 lasagneplattor
Margarin till formen
ca 30 skivor ost ( 26 %)
Chilipulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200º-225º.
- Köttfärssåsen:
1. Skala och hacka löken fint.
2. Bryn margarin, lök och kryddor på ganska hög värme.
3. Tillsätt köttfärsen och bryn den.
4. Lös upp buljongtärningen i lite köttsaft och rör om.
5. Blanda i tomatpuré, ketchup och vatten.
6. Låt efterkoka på låg värme i 5-10min.
- Vitsåsen:
1. Smält samman margarin och kryddor i en kastrull.
2. Häll i hälften av mjölken.
3. Skaka mjölet med 2dl mjölk i en shaker och tillsätt det i kastrullen.
4. Låt koka upp under ständig omrörning, så att mjölet inte fastnar i bottnen.
5. Späd succesivt med resten av mjölken till lagom konsistens.
- Lasagnen:
1. Smörj en form, ca 25x35cm, med margarin.
2. Varva vitsås och lasagneplattor. Avsluta med köttfärssåsen. Lägg lasagneplattorna i olika mönster i varja lager, det förhindrar att lasagnen sjunker ihop.
3. Lägg på osten och krydda med chilipulver.
4. Grädda lasagnen mitt i ugnen i 200º-225º i 1timme.
5. Täck med aluminiumfolie efter halva tiden, 30minuter. Grädda i ytterligare 30minuter.
6. Låt lasagnen "stanna" i ca 15minuter efter att du tagit ut den ur ugnen.
- Smaklig måltid!
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Lasagne
En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...
Vegetarisk lasagne
Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...
Spaghetti med köttfärssås
Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...