Lasagne

Serverar: 9 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Favoriträtt som alla i familjen kommer att gilla.

Ingredienser

  • Köttfärssåsen
  • 1 msk margarin
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk grillkrydda
  • 2 tsk vitlökspeppar
  • 1 stor eller 2 små gula lökar
  • 1 kg blandfärs
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 msk ketchup
  • 5 dl vatten
  • Vitsåsen
  • 1 msk margarin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk malen vitpeppar
  • ca 12 dl mjölk
  • 5 msk vetemjöl (rågade)
  • 18 lasagneplattor
  • Margarin till formen
  • ca 30 skivor ost ( 26 %)
  • Chilipulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º-225º.
    2. Köttfärssåsen: 1. Skala och hacka löken fint. 2. Bryn margarin, lök och kryddor på ganska hög värme. 3. Tillsätt köttfärsen och bryn den. 4. Lös upp buljongtärningen i lite köttsaft och rör om. 5. Blanda i tomatpuré, ketchup och vatten. 6. Låt efterkoka på låg värme i 5-10min.
    3. Vitsåsen: 1. Smält samman margarin och kryddor i en kastrull. 2. Häll i hälften av mjölken. 3. Skaka mjölet med 2dl mjölk i en shaker och tillsätt det i kastrullen. 4. Låt koka upp under ständig omrörning, så att mjölet inte fastnar i bottnen. 5. Späd succesivt med resten av mjölken till lagom konsistens.
    4. Lasagnen: 1. Smörj en form, ca 25x35cm, med margarin. 2. Varva vitsås och lasagneplattor. Avsluta med köttfärssåsen. Lägg lasagneplattorna i olika mönster i varja lager, det förhindrar att lasagnen sjunker ihop. 3. Lägg på osten och krydda med chilipulver. 4. Grädda lasagnen mitt i ugnen i 200º-225º i 1timme. 5. Täck med aluminiumfolie efter halva tiden, 30minuter. Grädda i ytterligare 30minuter. 6. Låt lasagnen "stanna" i ca 15minuter efter att du tagit ut den ur ugnen.
    5. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben