Lasagne modell större

Serverar: 8-10 portioner

Mycket god och räcker till många.

Ingredienser

  • 24 lasagneplattor
  • Köttfärsröra
  • 1 kg blandfärs
  • 2 stora gula lökar
  • 1 burk krossad tomat
  • Salt
  • Svartpeppar, mellanmalen
  • 3 tsk paprikapulver
  • 1 msk Mrs Chengs mushroom soy
  • Sås
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 liter lättmjölk
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 msk margarin
  • Topping
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Köttfärsröran: Bryn löken. Bryn färsen. Blanda ihop lök, färs, tomat och soya. Krydda. Om du vill ha mer tomatsmak ta i ketchup.Mängd efter smak.
    2. Sås: Vispa ihop vetemjölet med ca 3-4 dl av mjölken. Ta i resten av mjölken och margarinet. Färdigsmält margarin typ culinesse är smidigt. Kok upp under omrörning och låt sedan sjuda under omrörning på lägsta värme i 3 minuter.
    3. Varva lasagneplattor, sås och köttfärs i smord form. Börja med sås i botten och sedan: Lager 1 - Plattor, köttfärs, sås Lager 2 - Plattor, köttfärs, sås Lager 3 – Plattor, sås
    4. (Formen jag använder är IKEAS Koncis, 40x32x6,5)
    5. Ugnstemperatur och tid tar du efter förpackningen för lasagneplattorna. De sista 5 minuterna toppar du med riven ost.
    6. Gott att servera till: Sallad, gurka, tomat och majs
    7. LYCKA TILL!!!

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (8)

    sivan52 4 januari 2009

    Rätten var jättegod. Hade den när vi hade storkalas och alla var så nöjda och tyckte den var kanon. Kram från Siv

    maria68 6 januari 2009

    lasangen var jättegod och bra

    gottefia 17 mars 2009

    Lasangen var kanongod. Jag gjorde i två formar så jag frös in den ena. Bra att ha någon annan gång.

    ya55 22 mars 2009

    Lasangen jättegod bjöd barn och barnbarn helt perfekt

    Kicki8 5 april 2009

    Mycket god. Kommer att göras fler gånger.

    aramisse 1 april 2010

    Jag gjorde denna och en annan lasagne och bland mina gäster blev denna den klara favoriten. Tackar för receptet!

    isa64 12 december 2010

    Underbar lasagne!.....Men hur gör man för att koka upp mjölksåsen utan att bränna vid???? Tack för receptet! / isa

    Jenna_Jo 21 januari 2012

    Mmm jättegod lasagne, den här kommer jag göra igen.

    Relaterade Artiklar

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben