Mycket god och räcker till många.
Ingredienser
24 lasagneplattor
Köttfärsröra
1 kg blandfärs
2 stora gula lökar
1 burk krossad tomat
Salt
Svartpeppar, mellanmalen
3 tsk paprikapulver
1 msk Mrs Chengs mushroom soy
Sås
2 ½ dl vetemjöl
2 liter lättmjölk
Salt
Vitpeppar
2 msk margarin
Topping
2 dl riven ost
Instruktioner
- Köttfärsröran:
Bryn löken.
Bryn färsen.
Blanda ihop lök, färs, tomat och soya.
Krydda.
Om du vill ha mer tomatsmak ta i ketchup.Mängd efter smak.
- Sås:
Vispa ihop vetemjölet med ca 3-4 dl av mjölken.
Ta i resten av mjölken och margarinet. Färdigsmält margarin typ culinesse är smidigt.
Kok upp under omrörning och låt sedan sjuda under omrörning på lägsta värme i 3 minuter.
- Varva lasagneplattor, sås och köttfärs i smord form. Börja med sås i botten och sedan:
Lager 1 - Plattor, köttfärs, sås
Lager 2 - Plattor, köttfärs, sås
Lager 3 – Plattor, sås
- (Formen jag använder är IKEAS Koncis, 40x32x6,5)
- Ugnstemperatur och tid tar du efter förpackningen för lasagneplattorna.
De sista 5 minuterna toppar du med riven ost.
- Gott att servera till: Sallad, gurka, tomat och majs
- LYCKA TILL!!!
Liknande recept
Kommentarer (8)
Relaterade Artiklar
Vegetarisk lasagne
Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...
Rätten var jättegod. Hade den när vi hade storkalas och alla var så nöjda och tyckte den var kanon. Kram från Siv
lasangen var jättegod och bra
Lasangen var kanongod. Jag gjorde i två formar så jag frös in den ena. Bra att ha någon annan gång.
Lasangen jättegod bjöd barn och barnbarn helt perfekt
Mycket god. Kommer att göras fler gånger.
Jag gjorde denna och en annan lasagne och bland mina gäster blev denna den klara favoriten. Tackar för receptet!
Underbar lasagne!.....Men hur gör man för att koka upp mjölksåsen utan att bränna vid???? Tack för receptet! / isa
Mmm jättegod lasagne, den här kommer jag göra igen.