Lätt lasagne

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 45 minuter

Det här er en annorlunda och lättgjord variant med kassler. Jag har gjort en stor sats för lasagne är perfekt att spara i kylen några dagar eller frysa. Lätt också att värma i mikron eller vanlig ugn.

Ingredienser

  • 800 g finnstrimlad kassler
  • 2 squash eller 1 squash och en aubergine
  • 1 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 msk vetemjöl eller maizena
  • 8 dl mjölk eller kokosmjölk
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 finhackad röd, spansk peppar
  • 20 lasagneplattor
  • 1 dl riven ost 10 %
  • 1 kruka grovhackad basilika
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Riv squashen grovt. Skär bort fettet på kasslern och strimla tunt. Fräs squash och kassler i olja i en stor gryta. ( Såsen ska också få plats ) Pressa över vitlök, salta och peppra. Blanda ner vetemjöl och tillsätt mjölken. Rör om och låt såsen sjuda några minuter. Blanda krossade tomater med salt, peppar ioch chili. Varva kasslersås och tomatkross med lasagneplattor i fyra lager i en ugnssäker form. Börja med kasslersås och avsluta med tomatsås. Strö öv er basilika och riven ost. Grädda ca 30 minuter i nedre delen av ugnen. Servera med grönsallad.

    Liknande recept

    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (1)

    Sork 14 januari 2011

    Mums! Vilken underbar lasagne. Min pojkvän var helt begeistrad och vi slogs om störst matlåda dagen efter. En rätt som härmed kommer finnas på lut i vår frys ständigt. Kram och en plåt nybakade kardemummabullar !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben