Sugerpaste eller sockermassa lätt variant

Sugarpaste är mycket smidigt att jobba med och kan färgas och modelleras. Den är i konsistensen lik marsipan med skillnad att sugerpaste inte innehåller mandel och därav kan ätas av alla. En stor skillnad är också att sugerpaste är VIT (kritvit) och blir därav mycket romatisk och dekorativ till tex. bröllopstårtor. Den är också lätt att färgas in med pastafärg.

Ingredienser

  • ca 350 g florsocker (mängden beror ju på äggvitans storlek)
  • 1 äggvita
  • 15 ml varm glukos (finns i webbutiker) eller 50 g glukos
  • Instruktioner

    1. Blanda äggvitan och glukosen och tillsätt florsockret efterhand. Knåda massan ett par minuter tills konsistensen är rätt, på en florsockrad yta.
    2. Man kan rulla ut den och täcka en tårta, ta ut med mått, göra figurer och färga den utan problem.
    3. Tips! Använd Maizena eller potatismjöl när du kavlar ut sugerpaste eller marsipan, försök att få tag på ett plaströr och kavla med. En träkavel kan det lätt fastna på.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (4)

    Juaqin 6 januari 2009

    Vill lära mig att garnera tårtor...

    jojohonda 14 januari 2009

    jag också! Det skulle vara roligt att kunna göra en riktigt vacker tårta! Finns det kurser man kan gå?

    terinon 12 december 2010

    Hur mycket räcker satsen till på ett ungefär?

    palla16 10 juli 2012

    hur länge klarar sig en färdig gjord sockermassa? tänkte om man kan göra den några dagar innan man anväder den? :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben