Sugerpaste eller sockermassa mellan svår

Sugarpaste är mycket smidigt att jobba med och kan färgas och modelleras. Den är i konsistensen lik marsipan med skillnad att sugerpaste inte innehåller mandel och därav kan ätas av alla. En stor skillnad är också att sugerpaste är VIT (kritvit) och blir därav mycket romatisk och dekorativ till tex. bröllopstårtor. Den är också lätt att färgas in med pastafärg.

Ingredienser

  • 1msk (drygt) gelatinpulver
  • 4msk kallt vatten
  • 30g cocosfett
  • 1.5 dl vit baksirap
  • några droppar smakextrakt om man vill
  • ca 14 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. lägg gelatinet och vattnet i vattenbad över en kastrull med sjudande vatten. gelatinet ska lösa sig helt i vattnet, lägg sedan i fettet och låt det smälta. Tillsätt baksirapen och ev. smakextraktet.
    2. Häll upp florsockret i en stor skål och häll i den flytande blandningen. blanda för hand eller med en hushållsmaskin (inte elvisp, den är alldeles för klen!). När blandningen är någorlunda fast och inte alltför kladdig, ta upp och knåda tills den är slät. Tillsätt lite mer florsocker om det behövs (men ta hellre för lite än för mycket, degen blir mycket smidigare om den får ligga ett par dagar, och blir mindre kladdig).
    3. Linda in degklumpen ordentligt i plastfolie och lägg mörkt i en lufttät behållare. förvara i rumstemperatur, håller MINST en månad.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    Annamittimaten 24 april 2009

    Lättgjord och lättarbetad, blev en massa fina blommor. Och barnen tyckte det var toppen att få hjälpa till att dekorera tårtan!

    karlssonsofie 28 december 2009

    hur mycket blir det ungefär av en sats?

    Skrosan 4 oktober 2011

    Bra och enkel sugerpaste att göra själv. Lättarbetad!

    faaaaajni 31 maj 2012

    Tål fondanten att ha grädde under sig?

    katy 24 juni 2012

    Gjorde den nyss blir typ 1kg

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben