Blåbärssufflé

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Det är inte så svårt att göra sufflé som man kanske tror. Och gott blir det! :)

Ingredienser

  • FORMAR
  • ca . 3 msk smör
  • ca . 1 ½ dl strösocker
  • SUFFLÉ
  • 225 g frysta blåbär
  • 2 msk Maizena majsstärkelse
  • 1 dl strösocker
  • 4 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • TILL GARNERING
  • florsocker
  • Instruktioner

    1. Smöra och sockra suffléformarna ordentligt, ända upp till kanten. 2. Koka ihop blåbär, majsstärkelse och 1 dl socker till en kräm, låt svalna. 3. Vispa äggvitor till fast skum, tillsätt 1 dl socker, lite i taget. Vänd ner lite av äggvitan i blåbärskrämen tills den är slät. Vänd sedan ner resten av äggvitan med slickepott. 4. Fyll upp formarna strax över kanten och ställ i kyl tills de ska gräddas. 5. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda suffléerna ca 14 minuter i nedre delen av ugnen precis före servering. Pudra med florsocker och servera med vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben