Ljuvlig blåbärssufflé

Serverar: 5-6 portioner

Bjud på en läckert lila sufflé direkt från ugnen. Det blir en riktigt lyxdessert tillsammans med god vaniljglass. Sufflé känns alltid festligt och är inte alls så svårt att göra som du kanske tror. De här kan du till och med ha färdiga i frysen och bara ta fram och grädda!

Ingredienser

  • Smör och socker till formarna
  • 100 g blåbär
  • ½ + ½ dl socker
  • 1 msk vatten
  • 1 msk Maizena majsstärkelse
  • 1 äggula
  • 3 äggvitor
  • 1 tsk pressad citron
  • Garnering och tillbehör
  • Florsocker
  • Äkta vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och sockerströa små suffléformar.
    2. Koka blåbär, ½ dl socker, vatten majsstärkelse och äggula till en tjock kräm under vispning. Låt krämen svalna. Vispa vitorna med citronsaften till skum. Tillsätt resten av sockret, lite i taget och fortsätt vispa till en fast maräng. Vänd ner marängen i blåbärskrämen.
    3. Fördela smeten i formarna nästan ända upp till kanten. Hit kan man förbereda och ställa in i frysen. Grädda i nedre delen av ugnen 10-12 minuter eller 12-14 minuter om de är frysta. Öppna inte ugnsluckan under tiden!
    4. Pudra över lite florsocker och servera direkt, eventuellt med vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben