Ljuvliga mjuka äppelkakor.

Fixar du lätt i långpannan. Och mumsiga blir dom!

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 5 dl socker
  • 200 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 8 äpplen
  • 4 msk socker
  • 4 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt svalna av. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt försiktigt i äggvispet. Tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret.
    2. Blanda kanel och socker i en skål. Skala, kärna ur och klyfta äpplena och vänd dem i kanel-sockret. Häll smeten på bakplåtspapper i långpanna. Vänd äppelklyftorna i socker och kanelblandningen och fördela dem i smeten.
    3. Grädda i 200 grader ca 25 minuter. Skär upp kakan i fyrkanter när den svalnat.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (7)

    Annut 19 januari 2009

    underbar äppel kaka, numera finns den alltid i min frys för att lätt tinas när man är sugen på någon gott... måste provas. Kom ihåg att det ska vara mycket äpplen i, annars blir det bara en socker kaka med lite äpple.

    horsy 31 januari 2009

    Har bakat äppelkakan idag, FANTASTISKT GODA och enkla att göra. Blir absolut en av familjens favoriter! Tack!

    sanma 27 maj 2009

    Bakade dessa idag. MUMS! Väldigt goda och mycket blev det.

    susan8 12 september 2011

    Enkelt och gott

    MillionDollarBaby 13 september 2011

    Mycket god och lättgjord äppelkaka! Kanon :)

    matnjutaren 24 september 2011

    Har precis, bakat denna goda kakan. Jag la till lite kardemumma men annars följde jag ditt recept. Tack för ett lättbakat och mycket "valuta" för jobbet. ;) Kommer göras fler ggr och ska då testa med andra frukter som, t. ex. päron. 5 stjärnor utan problem. :D

    MrsG 18 oktober 2012

    Super god! Kommer att göra den igen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben