Matjessilltårta, lättare variant

Serverar: 6 portioner

Super gott

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 6 matjessillfiléer
  • 1 knippa gräslök
  • 2 dl lättcrème fraiche
  • 2 1/2 dl kesella, 1% fett
  • 1 burk (50 g) svart eller röd stenbitsrom
  • Botten
  • 100 g lättmargarin 40% fett
  • 1 liten kavring (ca 300 g)
  • Instruktioner

    Smält lättmargarinet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 30 sek. Mixa kavring och lättmargarin i en matberedare till slät konsistens. Tryck ut i en rund form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min. Finhacka matjessillen och gräslöken, ta undan lite gräslök till garnering. Blanda crème fraiche och kesella. Rör i matjessill och gräslök. Ta upp gelatinbladen. Smält dem i en kastrull. Vänd ner gelatinet i matjessillsblandningen. Fördela smeten på kavringsbottnen. Ställ kallt, gärna över natten. Garnera matjessilltårtan med stenbitsrom och hackad gräslök

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (3)

    fozzen 6 juli 2008

    Oj vad gott det ser ut, jag ska prova till helgen

    sophiategenfeldt 17 juni 2009

    super gott... gjorde tårtan förra midsommar och det blir en repris i år..

    evafristrom 19 juni 2009

    Fick matjessilltårta förra helgen. Supergott!. Verkar vara rätt recept. Ska själv bjuda på den. Ser lätt ut. Har köpt hem ingredienserna. Tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben