Lasagne på Lindas vis

Serverar: 5 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Min favorit lasagne. Lätt att göra med gott resultat.

Ingredienser

  • 400g valfri färs
  • 1 stor gul lök
  • 1 stor morot
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 ½ dl ketchup
  • 3 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk pizzakrydda
  • Margarin till stekning
  • Vit sås
  • 50 g smör
  • 1 dl mjöl
  • 1 l mjölk
  • 3 dl riven ost
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • Lasagneplattor, ett paket räcker
  • Instruktioner

    1. Köttfärssås: Hacka löken och fräs den i en stekpanna med margarin ca 4-5 minuter, ha därefter i färsen och bryn den ca 10 minuter. Riv undertiden moroten fint, låt den fräsa med färsen en stund. Därefter har du i övriga ingredienser. Låt puttra ca 15 minuter.
    2. Vit sås: Smält margarinet i en kastrull, ha i mjölet och rör ut det i smöret. Därefter häller du på mjölken, först litegrand och rör ut mjölblandningen, sen resterande. Ha i salt och peppar. Rör hela t iden så att mjölken inte bränns. Den är klar när du ser första bubblan. Ta kastrullen från spisen och ha i osten så den smälter.
    3. Smörj en gratängform. Börja med att ha i lite av den vita såsen och köttfärssåsen i botten. Lägg sen på lasagneplattor, köttfärsås och vitsås. Varva så till såsen är slut. Avsluta med den vita såsen, då behövs ingen extra ost. Men det är ju frivilligt.
    4. In i mitten av ugnen ca 45 minuter i 200 grader
    5. Låt den gärna stå 1 timme efter du tagit ut den ur ugnen så blir den extra god.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben