Enklare än så här kan det knappast bli!
Att det dessutom blir gott och mycket, är ju inte heller fel.
Rutorna blir ganska tunna, men vill man ha tjockare, eller om man har en stor långpanna, tar man 1 ½ sats.
Ingredienser
Under
6 dl vetemjöl
1½ dl socker
250 g smör eller margarin
5-8 äpplen
Över
2 dl vetemjöl
1½ dl socker
100 g smör eller margarin
Instruktioner
- Blanda ingredienserna till under och klappa ut i en långpanna.
- Skala och skär äpplena i bitar och lägg ovanpå. Det ska vara mycket!
- Blanda ingredienserna till över och smula över äpplena.
- Grädda i 225 grader ca 20 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (6)
Helt klart bland det godaste i efterrätt jag ätit, kan verkligen rekomenderas. /Anders
Det blir en femma härifrån med, kanongott!
Gott, blev nästan som kaka med äppelmos. Men jag har nog en rätt stor långpanna, för jag hade problem med att få underdegen att täcka plåten.
Hej nu har jag gjort äppelrutor kanon gott kommer att göra många gånger kan verkligen rekomenderas /monica
i morgon blir det äppelrutorna igen för dom är så goda 5 poäng
Alla jag har bjudit detta på hittils har varit överförtjusta!!!Alla säger att det var supergott. detta MÅSTE PROVAS!!*5*